Cava Perelada.. een Cava van Top kwaliteit!

Posted on by Martijn van Opzeeland in

Cava Perelada Brut Reserva

Cava, is een mousserende wijn, welke gemaakt  is volgens de Methodo Tradicional. In grote lijnen hetzelfde proces wat men voor champagne gebruikt. Cava heeft zijn plaats en eigen identiteit op de internationale wijnmarkt volledig bewezen: de lokale druivensoorten, het warme klimaat en de directe omgeving van de wijngaarden dragen allemaal bij aan het unieke karakter van de wijn. Wereldwijd is Cava de tweede mousserende wijn na Champagne. Cava is afgeleidt van het Spaanse woord voor kelder waar de wijnrijpen. Ook de wetgeving rond de kwaliteit van Cava is in ontwikkeling zo dient een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles rijpen voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan.

Producent : Castillo Perelada

Land  : Spanje

Streek  : Cava D.O.

Druivenrasen: Macabeo (40%), Xarel·lo (30%), Parellada (30%).

Vinificatie:  Eerste komt er een zachte persing van de druiven teneinde een most te krijgen met specifieke eigenschappen van de diverse druivenrassen. De eerste, alcoholische, gisting vindt plaats bij gecontroleerde age temperatuur in roestvrijstalen vaten. De Cava ontstaat door de wijnen te bottelen waarna een tweede gisting op fles ontstaat. De gemiddelde tijd dat de wijn/cava moet rijpen voorafgaand aan de dégorgement` bedraagt vijftien  maanden.

Proefnotitie : De mousse blijft mooi parelen in het glas. Dankzij de rijping op fles heeft de wijn een mooi aroma ontwikkeld van met impressies van fruit.

PREMIOS – CAVA BRUT RESERVA

86 punten Jay Miller’s / Robert Parker

Best Value Cava New Wave Spanish Wine Awards 2010 (Reino Unido)

Silver Medal Best in Class The International Wine and Spirit Competition 2010 (Reino Unido)

Medalla de Plata en el Japan Wine Challenge 2007 (Japón)

Medalla de Plata en el Challenge International du Vin 2007 (Francia)

5 Stars

*****

EXCELLENT

Spain´s Nº 1 Guide

Guia Peñin 2015

 

Bestel ‘m hier