NIEUW! MATSU wijnen van Vintae

Posted on by Martijn van Opzeeland in

Matsu is het eerste avontuur van Vintae, buiten La Rioja. Een regio waar Vintae zich mee verbonden heeft na het vaststellen van de immense kwaliteit van de wijngaarden en de ambachtelijke wijnbouw die daar altijd werd uitgevoerd. Vanwege deze manier van biodynamische wijnbouw zijn alle wijnen ook vegan.

Matsu, dat in het Japans; ‘wachten’ betekent, is een eerbetoon aan alle wijnbouwers die eeuwenlang hun tijd, energie en kennis hebben geïnvesteerd in het bewerken van deze wijngaarden. De etiketten van de wijnen reflecteren jeugdigheid, volwassenheid en de wijsheid van het ouder worden.

Vintae zet zich in om de plattelandsgebieden van Castilla y León nieuw leven in te blazen. Na de lancering van hun eerste projecten in Rioja, besloten de gebroeders Arambarri, oprichters van het bedrijf, andere wijngebieden in Spanje te verkennen. In 2005 ontdekten ze het volledige potentieel van het wijngebied Toro die, om een ​​of andere vreemde reden, alle grote wijnproducenten altijd over het hoofd hadden gezien.

We hebben 3 Matsu-wijnen in ons assortiment opgenomen:

– Matsu El Picaro

– Matsu El Recio

– Matsu El Viejo

Prachtig om te geven en te krijgen! Bekijk ze hier

Check hier de recensie van Winebusiness