Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Over ons

Wijnspectrum is een groothandel in wijnen en is gespecialiseerd in de verkoop van wijn aan horeca.

Eigenaar van Wijnspectrum is Martijn van Opzeeland. Martijn heeft een uitgebreide kennis van wijn en gedistilleerde dranken en is Register Vinoloog- en Liquorist van de Wijnacademie. Tevens heeft hij met goed gevolg de studie Wijn en Spijs gevolgd aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse. Martijn staat tevens ingeschreven in Kwaliteits Register Vinologen.

Wijnspectrum is in 2009 opgericht als hobby, onder de naam Vino Tygo. De ondernemersgeest bleek echter in het bloed te zitten en al snel groeide de de zaak uit zijn voegen.

Hierdoor is Martijn in 2013 gaan samenwerken met Gerrit Paarlberg.
Gerrit was onder meer eigenaar van Wijnimport Paarlberg & Levie in Amsterdam, werkte later in de raad van bestuur en als exportdirector bij de Spaanse Wijngroep Perelada en was eigenaar van Winestrategist.

Door deze samenwerking en de extra kennis, ervaring en netwerken, werd de lat gelegd naar een sterke groei en werd de naam Vino Tygo in 2014 veranderd in ‘Wijnspectrum’.

In 2018 heeft Gerrit zich teruggetrokken uit Wijnspectrum en geniet hij van zijn welverdiende pensioen.

Momenteel zijn wij vertegenwoordigd bij diverse restaurants, sportverenigingen, cateraars en slagerijen in de Bollenstreek, Kennemerland, Haarlemmermeer en het Groene Hart.

Missie en Doelstelling

Missie:

In ieder etablissement, de passie en de herkomst van de wijnmaker en zijn wijnen, overbrengen naar de gast, om zo te voorzien in de ideale wijnbeleving.

Organisatiedoelstelling:

Met een uitgebreid assortiment en minimale overhead, vakkennis en value for money, langdurige relaties op te bouwen, door loyaliteit, creativiteit en toegankelijkheid.