Over ons

Wijnspectrum is een groothandel in wijnen en is gespecialiseerd in de verkoop van wijn aan horeca.

Eigenaar van Wijnspectrum is Martijn van Opzeeland. Martijn heeft een uitgebreide kennis van wijn en gedistilleerde dranken en is Register Vinoloog- en Liquorist van de Wijnacademie. Tevens heeft hij met goed gevolg de studie Wijn en Spijs gevolgd aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse. Martijn staat tevens ingeschreven in Kwaliteits Register Vinologen.

Wijnspectrum is in 2009 opgericht als hobby, onder de naam Vino Tygo. De ondernemersgeest bleek echter in het bloed te zitten en al snel groeide de de zaak uit zijn voegen.

Hierdoor is Martijn in 2013 gaan samenwerken met Gerrit Paarlberg.
Gerrit was onder meer eigenaar van Wijnimport Paarlberg & Levie in Amsterdam, werkte later in de raad van bestuur en als exportdirector bij de Spaanse Wijngroep Perelada en was eigenaar van Winestrategist.

Door deze samenwerking en de extra kennis, ervaring en netwerken, werd de lat gelegd naar een sterke groei en werd de naam Vino Tygo in 2014 veranderd in ‘Wijnspectrum’.

In 2018 heeft Gerrit zich teruggetrokken uit Wijnspectrum en geniet hij van zijn welverdiende pensioen.

Momenteel zijn wij vertegenwoordigd bij diverse restaurants, sportverenigingen, cateraars en slagerijen in de Bollenstreek, Kennemerland, Haarlemmermeer en het Groene Hart.

Wine in Moderation

Wereldwijd wordt onderkend dat het nuttigen van alcoholische dranken niet zonder risico is. Dit geldt ook voor wijn. Teveel alcohol is niet goed voor de gezondheid. Net zo min als teveel suiker, teveel vet of te weinig bewegen.

Omdat wijn drinken ook positieve kanten kent, is het van belang dat wijndrinkers weten wat verantwoorde wijnconsumptie precies inhoudt. Daarom is Wine in Moderation ontwikkeld, een internationaal initiatief dat lokaal per land wordt ondersteund. Door aansluiting kan Nederland profiteren van de internationale kennis op het gebied van verantwoorde wijnconsumptie. In Nederland is de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) initiator van het internationale Wine in Moderation-initiatief. De KVNW heeft verantwoorde wijnconsumptie altijd gesteund en was één van de oprichters van STIVA en de reclamecode voor alcoholische dranken.

De KVNW neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de verstrekking van wijn en wil verantwoorde wijnconsumptie bij de consument verder stimuleren.

Hou je van wijn en wil je meer weten?

Kijk dan op  www.wineinmoderation.eu.

Wijnspectrum is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en steunt daarom Wine in Moderation.