Tanagra – Boutique Winery uit Zuid-Afrika

Posted on by Martijn van Opzeeland in

Per heden hebben wij een aantal prachtige wijn opgenomen, van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Tanagra. Het wijngoed Tanagra is gevestigd middenin de prachtige McGregor vallei, omgeven door wijngaarden, fijnbos en een mystieke bergketen.

Tanagra

De ‘boutique winery’ Tanagra maakt een exclusieve serie met de hand geoogste en gemaakte wijnen. De gigantisch grote wilde vijgenboom die op de wijngoed staat, is de naamgever van het huis. Tanagra is het Khoisan woord voor ‘grote schaduw’.

De focus ligt op wijnen van één wijngaard, met de typiciteit van naar fynbos geurend terroir in dit deel van de Kleine Karoo. De wijngaarden liggen direct naast het Vrolijkheid Nature Reserve, omgeven door wild fynbos en sappige vetplanten (Karoo). De wijnen zijn hierdoor uniek en uitermate aromatisch. Wijnmaken op Tanagra begint in de wijngaarden, met minimale interventie, om wijnen te maken zoals de natuur ze bedoeld heeft.

Tanagra is lid van de Biodiversity & Wine Initiative (BWI) en heeft zich aan de eisen die hierbij horen verbonden. Dit betekent duurzaam boeren en wijn produceren. Grote delen van de wijnboerderij staan nu onder natuurbehoud om ervoor te zorgen dat de biodiversiteit in de Kaapse wijnlanden behouden blijft.

Nieuwsgierig geworden naar deze heerlijke wijnen? Klik hier voor het assortiment.