Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Antiche Terre Pinot Grigio delle Venezie

Een zachte en ronde wijn met minerale tonen. Aangenaam fruitig.

€ 5,80

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Pinot Grigio

Herkomst:

Italië, Veneto

Classificatie:

DOC

Bijzonderheden:

N.v.t.

Beschrijving:

100% Pinot Grigio. Het grootste deel van de druiven is afkomstig van wijngaarden uit de Verona regio. De druiven ondergaan een zachte persing en blijven gedurende 24 uur in contact met de druivenschillen. Na deze periode wordt het sap gescheiden van de schillen en wordt het gist toegevoegd. Hierna vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks, om een fruit gedomineerde wijn te maken.

Fruitige aroma’s van appel en peer. Een zachte en ronde wijn met minerale tonen.

Heerlijk aperitief, past goed bij visgerechten, wit vlees en pasta.

Antiche Terre Venete

Het wijnbedrijf Antiche Terre Venete is gelegen in het plaatsje Sezano in de prachtige vallei Valpantena. Deze vallei ten noordoosten van Verona, ook wel ‘De vallei der Goden’ genoemd, heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw die terug gaat tot het Romeinse Rijk.
De geschiedenis van Antiche Terre zelf is al even indrukwekkend en dateert uit de vroege jaren van de twintigste eeuw, toen Vittorio Sancassasi besloot druiven en olijven te gaan telen op zijn geliefde land. Na een ontmoeting met de familie Degani ontstond het idee om hun passie onder één naam te verenigen: Antiche Terre. Het familiebedrijf heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als het visitekaartje van de regio.
Antiche Terre Venete bezit zo’n 50 hectare terrasvormige wijngaarden en de wijnranken groeien deels nog volgens het pergola systeem. Naast de autochtone druivenrassen zoals Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella staan er ook kleine hoeveelheden internationale soorten aangeplant zoals Cabernet Sauvignon.
Er wordt gewerkt met veel respect voor het milieu en het landschap men werkt er met veel zorg, liefde en passie, waarbij de oogst bij Antiche Terre Venete volledig met de hand wordt uitgevoerd. De winery is gelegen in het midden van de wijngaarden en is enkele jaren gelden (ver)gebouwd en draait grotendeels op zonne-energie. In de ondergrondse kelder kunnen de wijnen van Antiche Terre Venete rijpen in grote houten eikenhouten vaten van 5.000 liter en 170 kleine eiken houten barriques.

Naar Biscardo Vini