Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Barramundi Shiraz Petit Verdot

Schaamteloze aroma’s van donkere bosvruchten, zwarte kers, kruidnagel en violen.

€ 6,65

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Shiraz (75%)  Petit Verdot (25%)

Herkomst:

Australië, Murray Darling

Classificatie:

nvt

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Stel je de natte moesson voor in The Territory wanneer de wolken donker zijn en inktzwart. Die kleur is het. Vervolgens komt het boeket van de wijn op je af als een zomerse cycloon, de grote, schaamteloze aroma’s van donkere bosvruchten, zwarte kers, kruidnagel en violen komen aan land in je neus. En deze zelfde smaken mengen zich met de smaak van sigaar, specerijen en leer van de eiken vaten. Het is wild en onweerstaanbaar – net als Australië.

Duik in iets avontuurlijks zoals wilde eend gesmoord in zure kersen, of zwart gegrilde kwartel met een salade van roodlof (radicchio), rode druif en walnoot, of kippeleverpaté met rozijnen en oude cheddar.

Barramundi

Als wij Aussies ergens trots op zijn, dan is het onze wijn. We weten hoe je een good drop kunt maken. En wij zijn ervan overtuigd dat Barramundi een cracker is! Het is een gemakkelijk te drinken door fruit voortgestuwde wijn die iedereen kan betalen.

Barramundi is afkomstig van de Murray Darling streek in Victoria waar twee van Australiës grootste rivieren bij elkaar komen. Zo zijn onze wijngaarden verzekerd van een continue watertoevoer. Dat is maar goed ook want er valt nauwelijks regen in het groeiseizoen! Alleen maar oneindige dagen met zon. Onze grond is ook nog bloody good! Grond die de smaak voortbrengt van rijke, rijpe bessen. Het is een beaut deel van de wereld – vooral als je een druif bent.

Dus als je druk bezig bent geweest cooking up a storm, of je mates drop in zonder dat je dat verwachtte, en jij wilt net achterover leunen en aan warme, zonnige dagen denken en een lang weekeinde – crack open een fles van je favoriete Barramundi en vier het zorgeloze karakter van Australië.

Naar Barramundi Wines