Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Basciano Chianti Rufina

Rijk en licht kruidig door de houtlagering van ca. 6 maanden. Mooi afgerond met soepele tannines.

Basciano Chianti Rufina aantal

€ 9,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2019

Druivenras:

93% Sangiovese, 7% Colorino

Herkomst:

Italië, Toscane, Chianti

Classificatie:

DOCG

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Deze Chianti Classico is een prachtige en complexe wijn. De kleur is diep donker rood, met in de geur een bouquet van rood fruit en viooltjes. De smaak is rijk en licht kruidig door de houtlagering van ca. 6 maanden. Mooi afgerond met soepele tannines en een aangename afdronk.

Lekker bij rood vlees (wild)  en bij rijpe kazen. Ook zonder begeleiding een prima glas wijn!

Fattoria di Basciano

Fattoria di Basciano is in eigendom van de familie Masi. Het hart van de Fattoria is een wachttoren uit de elfde eeuw, in de jaren negentig van de vorige eeuw geheel gerestaureerd en ingericht als vakantie-appartement met zwembad, gelegen in het glooiende heuvellandschap van Toscane. Het gebouw wordt omgeven door 30 hectare wijngaard en 12 hectare olijfgaard, beide volop in productie. De Fattoria is gelegen in het hart van de DOCG Chianti Rufina, op de top van een heuvel die enerzijds de Argomenna vallei overziet, en anderzijds de rivier de Sieve. De wijngaarden liggen op 300 meter boven zeeniveau, op een bodem die rijk is aan steen, ter plaatse ‘galestro’ genoemd. Het micro-klimaat is zeer geschikt voor het telen van druiven: het is er droog en er waait vrijwel altijd een briesje. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn groot, wat bijdraagt aan de opbouw van aromastoffen in de druiven.

Onlangs is een geheel nieuwe winery neergezet, opgetrokken uit ter plaatse opgegraven stenen, waardoor de winery als vanzelfsprekend met de wijngaard verbonden is.

Website Fattoria di Basciano