Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Bodegas Trapiche Broquel Malbec

Fantastische volle en rijpe malbec uit Mendoza van het Tophuis Trapiche. Mooi krachtig en subtiele houttonen.

€ 8,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Malbec

Herkomst:

Argentinië, Mendoza

Classificatie:

nvt

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Fantastische volle en rijpe malbec uit Mendoza van het Tophuis Trapiche. Bijna zwart van kleur met in de geur indrukken van zwart fruit, tabak, vanille en cacao. Door de rijping van ca 15 maanden op nieuw Frans en Amerikaans eiken heeft deze wijn zich ontwikkeld tot een heerlijke complexe wijn, met een krachtige en rijke smaak.

Broquel betekent schild en refereert aan het familie erfgoed. De Broquel serie hebben wij uitgekozen vanwege haar uitmuntende kwaliteiten.

Lekker bij stevige wildgerechten, stoofschotels en bij de openhaard op een koude winteravond. Maar in de zomer ook de perfecte partner bij de BBQ!

Bodegas Trapiche:

Bodegas Trapiche heeft haar wijngaarden in de Argentijnse provincie Mendoza. De Bodega werd in 1883 opgericht door Don Tiburcio Benegas met als doel de mooiste wijn te leveren die hij kon produceren. Vandaag de dag is Bodegas Trapiche een van de meest bekende Bodegas in Argentinië en ver daarbuiten.

De wijngaarden van Bodegas Trapiche beslaan een oppervlak van 1.075 hectare, gelegen op een hoogte tussen 630 en 1.000 meter. Het klimaat op die hoogte is relatief koel, en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht stelt de druiven in staat goede aromatische eigenschappen en een goede zuurgraad op te bouwen; beide zijn onmisbaar voor grote wijnen. De kelder is voorzien van de modernste technieken, maar de jonge stokken voor nieuwe aanplant komen onveranderlijk uit Frankrijk. Zo is Bodegas Trapiche een uiterst moderne “New World Winery” die stevig in traditie is geworteld.

Website Bodegas Trapiche

Prijzen:

Wine Enthusiast – November 2013

Tapiche Malbec Broquel 2010 – 91 points

Number 9 on the Wine Enthusiast Top 100 Best Buy Wine List for 2013

“Minty and toasty upfront, this is layered with blackberry, licorice, leather, and toast aromas. It feels raring and ready to go, courtesy of firm acidity and good overall framing. Flavors of wild berry are bright, with herb and oak accents. Long, toasty and solid on the finish.”