Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Champagne Baron Fuente Grande Reserve Brut

Deze Champagne Grande Reserve Brut is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

€ 22,95

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

nvt

Druivenras:

Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir

Herkomst:

Frankrijk, Champagne

Classificatie:

AOC Champagne

Bijzonderheden:

Grotere formaten op aanvraag.

Beschrijving:

De Baron Fuenté familie is al ruim 300 jaar in het bezit van de wijngaarden waar zij de traditie van de Champagne hooghouden. Deze cuvee behoort tot de absolute top van wijnen uit Charly Sur Marne. Deze champagne is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

De wijn heeft een bleekgele kleur en een bouquet van appel, perzik en peer. In de mond is de wijn goed in balans en toont een prachtig samenspel van fruit en wijnaroma’s, welke gecomplimenteerd worden door een goede structuur. Deze Brut Grande Reserve is ideaal als aperitief voor de kenner die de pure kwaliteit van de Grand Réserve kan waarderen.

Lekker als aperitief, bij oesters of gerookte zalm.

Baron Fuente

Sinds de 17e eeuw bezit de familie Baron een wijngaard in Charly sur Marne, in het westen van het champagnegebied. Dolores Fuenté is de dochter van Spaanse immigranten. Gabriel Baron en Dolores Fuenté ontmoetten elkaar in een lokale danszaal en trouwden in 1961. Als symbool van hun vereniging, richtten Gabriel Baron en Dolores Fuenté in 1967 het huis Baron Fuenté op. De eerste flessen werden destijds rechtstreeks vanuit het huis geproduceerd en verkocht. Het bedrijf presteert het jaarlijks te blijven groeien. Tegenwoordig heeft de champagne 38 hectares wijngaarden en is de Baron familie eigenaar van het merk Baron Fuenté.

Website Baron Fuente