Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Champagne Taittinger Brut Reserve

Een verfijnde en complexe champagne, gedreven door Chardonnay.

€ 42,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

nvt

Druivenras:

Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier

Herkomst:

Frankrijk, Champagne

Classificatie:

AOC Champagne

Bijzonderheden:

Ook in Magnum leverbaar. Andere formaten op aanvraag

Beschrijving:

Een mooie rijpe en complexe champagne die minstens 3 jaar heeft gerijpt in de kelders van Taittinger. Elk jaar geproduceerd uit eerste persingen van de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. In de ondergrond van het champagnegebied zit veel kalk en ook de bovenlaag bestaat voor 75% uit kalk (krijt, mergel en echte kalksteen). Dit zorgt voor een goede afwatering en de kalk geeft de Champagne zijn specifieke smaak.

Een verfijnde en complexe champagne, gedreven door Chardonnay. Een champagne die elegantie en subtiliteit uitstraalt met een uitgesproken karakter. In de smaak vind je heerlijke aroma’s van appel en perzik. Deze champagne heeft een levendig en fris karakter met een vleugje honing.

Past goed als aperitief, bij fijne vissoorten, schaal- en schelpdieren, wit vlees en subtiele oude kazen

 

Champagne Taittinger

Taittinger is een Frans Champagnehuis die zich in Reims bevindt en al bestaat sinds 1734. Champagne Taittinger behoort tot de “Grandes Marques” van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van Vitalie en Clovis Taittinger is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Met nadruk op de exclusieve Chardonnay druif krijgt Taittinger al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie. Zo kwam Taittinger’s Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2008, in 2021 als beste champagne ter wereld naar voren.

Website Taittinger