Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Chateau les Fontenelles Bergerac Blanc

Heel fris en zacht in de mond en met tonen van citrus en limoen.

€ 5,35

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2022

Druivenras:

Sauvignon Blanc en Semillon

Herkomst:

Frankrijk, Bergerac

Classificatie:

AOC Bergerac

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen, al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer. Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief zeer hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo’n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuid westen van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.

Het geheim van de finesse en het fruit van deze schitterende droge wijn schuilt in het bereidingsproces, namelijk de ‘elevage sur lie’, oftewel de wijn is opgevoed op de droesem die ontstaat door het afsterven van gistcellen. De assemblage bestaat uit Sauvignon Blanc, aangevuld met Semillon druiven.

Groengeel, parelmoer van glans. Impressies van witte perzik, appel en peer. Heel fris en zacht in de mond en met tonen van citrus en limoen.

Prachtig als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met visgerechten zoals coquilles. Perfecte witte huiswijn!

Château les Fontenelles

Nicolas Bourdil is de derde generatie wijnbouwers bij Château les Fontenelles. Toen hij 21 jaar oud was besloot hij de wijnen te verbouwen en vinifiëren op het Château, wat een echte transformatie bleek te zijn. In 1999, na zijn studie, investeerde Nicolas in zijn eigen wijnkelder met met steun van zijn ouders. Het maken van wijn bleek zijn roeping te zijn! Vanaf 2000 begon hij zich te realiseren dat hij een gave had om de karaktereigenschappen van het terroir te vangen in een wijn. Hij wint regelmatig medailles met al zijn wijnen.

Het wijnhuis bevindt zich in één van de oudste gebouwen op het domein. Tussen de witte stenen en zichtbare oude houten balken staat een batterij aan RVS tanks, met een totale capaciteit van 270.000 liter, waarbij een gedeelte van de tanks temperatuur gereguleerd is. Deze moderne technieken geven de familie de kans om wijnen apart op te voeden en zo maken zij de wijnen allemaal herleidbaar.

Naar Château les Fontenelles