Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia

Intens en rijk met zachte, zoete tannine.

€ 6,10

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2020

Druivenras:

Sangiovese en Primitivo

Herkomst:

Italië, Puglia

Classificatie:

IGT

Bijzonderheden:

nvt

De wijn is gemaakt  van Sangiovese en Primitivo druiven. De druiven komen uit Salento in de regio Puglia.

De wijn heeft een dieprode kleur met bruine accenten. Het bouquet heeft aroma's van rijp rood fruit. De smaak is intens en rijk met zachte, zoete tannine.

Lekker met rood vlees en gerijpte kazen.

Cielo e Terra

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.

De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo's nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat in de Chiampo Valleu geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te breiden naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de inspanningen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt.