Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Cielo Rose Frizzante

Zomerse wijn met een lichte en ontspannen mousse met fruitige en zoete tonen.

€ 5,10

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

nvt

Druivenras:

Merlot

Herkomst:

Italië, Veneto

Classificatie:

nvt

Bijzonderheden:

maar 9% alc!

Beschrijving:

Deze Frizzante heeft een prachtige rosé kleur. De wijn heeft een delicate neus met florale tonen en elementen van aardbei, frambozen, peer en rode bessen. In de mond heeft de wijn een lichte en ontspannen mousse met fruitige en zoete tonen.

Aangenaam zomers aperitief,  een heerlijke combinatie met een romige bietenrisotto of langzaam gegaarde kip met groenten uit de oven.

Deze wijn bestaat uit merlot druiven. Deze wijn is afkomstig van een gebied ongeveer 50 kilometer te noorden van de Italiaanse stad Venetië, in de regio Veneto. De druiven worden zowel handmatig als machinaal geoogst. De fermentatie vindt plaats met behulp van geselecteerde gisten bij een gecontroleerde temperatuur. Daarna rijpt de wijn in stalen tanks. Het mousserende proces wordt uitgevoerd door middel van de charmat methode.

Cielo e Terra

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo’s nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat in de Chiampo Valleu geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te breiden naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de inspanningen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt.