Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Domaine des Geneves Chablis Premier Cru

Prachtige, aangename en complexe wijn

€ 19,95

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2020

Druivenras:

Chardonnay

Herkomst:

Frankrijk, Bourgogne

Classificatie:

AOC Chablis

Bijzonderheden:

Premier Cru

Beschrijving:

Prachtige, aangename en complexe wijn, met indrukken van citrus en wit fruit, geroosterde en boterachtige tonen. Veel finesse en een lange afdronk. 2015 is een mooi jaar voor Chablis en dat proef je zeker terug.

Zeer aangename wijn als aperitief, natuurlijk bij oesters. Ook bij andere zeevruchten, mits de saus niet de vet is. Ook heerlijk bij een mooi stukje gevogelte.

Domaine des Geneves

Domaine des Genèves is gelegen in Fleys (een klein stadje tussen Chablis en Tonnerre). Het familiebedrijf, momenteel geleid door Stéphane Aufrere en gaat al generaties terug. Momenteel bezit men ca. 16 hectaren aan wijngaarden. Er wordt volgens traditionele en lokale methoden gewerkt, waarmee men zich vooral inzet op duurzaamheid. De filosofie achter het wijnmaken, is om de wijnen op een traditionele manier op te voeden, om zo de natuurlijk karakteristieke eigenschappen van het terroir weer te geven.

Wijnen uit de Bourgogne worden genoemd naar hun regio, dorp of kleine wijngaard waar ze gelegen zijn. In dit geval, geeft de naam Chablis aan dat de wijn van de meest noordelijke wijngaard van de Bourgogne komt, rond het dorp dat Chablis heet. Alle wijnen uit de Bourgogne, bijna zonder uitzondering, worden gemaakt van maar één druivensoort. In het geval van de meest prestigieuze witte wijnen is dit altijd Chardonnay. Met de woorden Premier Cru worden de druiven geclassificeerd. Het betekent in feite dat hier om traditioneel hoogwaardige wijnen gaat. Slechts ongeveer 10% van de geproduceerde wijnen in de Bourgogne, kan als Premier Cru worden ingedeeld.

Website Domaine des Geneves