Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Edmond de Rothschild Aguaribay Malbec

Heerlijk bij rood vlees, licht gekruide gerechten en harde kazen.

€ 10,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2019

Druivenras:

Malbec

Herkomst:

Argentinië, Mendoza, Valle de Uco

Classificatie:

nvt

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Gelegen aan de voet van het Andesgebergte in de regio Mendoza in Argentinië, geniet Bodega Flechas de los Andes van een ongeëvenaarde omgeving en een uniek terroir dankzij een droog klimaat, getemperd door grote hoogten. Deze kwaliteiten spraken Benjamin de Rothschild en Laurent Dassault aan, die beiden op zoek waren naar een eersteklas terroir. Hier heeft deze Malbec een ideale plek gevonden om te gedijen. Aguaribay Malbec wordt geproduceerd uit een wijngaard van 100 ha en is vernoemd naar de boom die in de wijngaard groeit en deze beschermt.

In de geur rijp zwart fruit, vanille, cacao  en zwarte peper. De smaak is rijk en fruitig met indrukken van cassis, bramen, kruiden en zwarte thee in de afdronk. Deze toegankelijke stijl Malbec is aangenaam sappig, heeft soepele, rijpe tannines en heeft een lange afdronk.

Heerlijk bij rood vlees, licht gekruide gerechten en harde kazen.

Bodega Flechas de los Andes

De Bodega Flechas de los Andes, vernoemd naar de vijf pijlen die de familie Rothild symboliseren, kwam tot stand door de samenwerking tussen Benjamin de Rothschild en Laurent Dassault.

In 1999 had Benjamin de Rothschild al operaties bij Rupert & Rothschild Vignerons in Zuid-Afrika en Laurent Dassault was op zoek naar een nieuw project. Samen kochten ze onroerend goed in het centrum ten westen van de provincie Mendoza en werden een van de allereerste Fransen die investeerden in de regio Vista Flores in de Uco-vallei.

Hun doel was om een ​​”grand cru” uit de Nieuwe Wereld te creëren, een uitstekende Argentijnse wijn, van dit weinig bekende maar opmerkelijke terroir in de uitlopers van de Andes. Het grote potentieel van deze regio werd voor het eerst geïdentificeerd door oenoloog Michel Rolland die het project “Clos de Los Siete” lanceerde. Verleid door de uitdaging om van de grond af een wijngaard te creëren, bundelden ze hun krachten en werden partners.

Deze immense ongerepte landen hebben de wijngaarden van Flechas de Los Andes voortgebracht, die nu onafhankelijk zijn eigen pad uitstippelen en alle subtiliteiten en specificiteiten van zijn terroir verheerlijken.

Website Bodega Flechas de los Andes