Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Edmond de Rothschild Flechas de los Andes Gran Malbec

Een voorbeeld van kwaliteit, elegantie en uitmuntendheid.

€ 17,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2017

Druivenras:

Malbec

Herkomst:

Argentinië, Mendoza, Valle de Uco

Classificatie:

nvt

Bijzonderheden:

Rijping ca 24 maanden op (nieuw) Frans eiken.

Beschrijving:

Gelegen aan de voet van het Andesgebergte in de regio Mendoza in Argentinië, geniet Bodega Flechas de los Andes van een ongeëvenaarde omgeving en een uniek terroir dankzij een droog klimaat, getemperd door grote hoogten. De Uco-vallei ligt 120 kilometer ten zuiden van de stad Mendoza en het is het belangrijkste gebied om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

De kleur is intens met violette tinten, typisch voor deze variëteit. De neus is expressief, gedomineerd door fruitige aroma’s van pruimen en kersen en violette bloemige aroma’s die kenmerkend zijn voor Malbec uit Uco. In de mond is de aanzet rond met fijne, gepolijste en dichte tannines die een aangenaam mondgevoel geven. Het minerale karakter, de frisheid, de subtiele bijdrage van het eikenhout en de lange afdronk maken deze wijn tot een voorbeeld van kwaliteit, elegantie en uitmuntendheid.

Een zeer elegante Malbec van hoge kwaliteit. Heerlijk bij (rood) vlees van de grill, bij chocolade desserts en bij een mooie kaasplank met harde kazen.

Bodega Flechas de los Andes

De Bodega Flechas de los Andes, vernoemd naar de vijf pijlen die de familie Rothild symboliseren, kwam tot stand door de samenwerking tussen Benjamin de Rothschild en Laurent Dassault.

In 1999 had Benjamin de Rothschild al operaties bij Rupert & Rothschild Vignerons in Zuid-Afrika en Laurent Dassault was op zoek naar een nieuw project. Samen kochten ze onroerend goed in het centrum ten westen van de provincie Mendoza en werden een van de allereerste Fransen die investeerden in de regio Vista Flores in de Uco-vallei.

Hun doel was om een ​​”grand cru” uit de Nieuwe Wereld te creëren, een uitstekende Argentijnse wijn, van dit weinig bekende maar opmerkelijke terroir in de uitlopers van de Andes. Het grote potentieel van deze regio werd voor het eerst geïdentificeerd door oenoloog Michel Rolland die het project “Clos de Los Siete” lanceerde. Verleid door de uitdaging om van de grond af een wijngaard te creëren, bundelden ze hun krachten en werden partners.

Deze immense ongerepte landen hebben de wijngaarden van Flechas de Los Andes voortgebracht, die nu onafhankelijk zijn eigen pad uitstippelen en alle subtiliteiten en specificiteiten van zijn terroir verheerlijken.

Website Bodega Flechas de los Andes