Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Gascogne Vignes au Cler

Levendige en fris, heerlijk fruitig en geurig, met wat appel, lychee, peer en kruisbessen.

€ 5,10

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Colombard en Ugni Blanc

Herkomst:

Frankrijk, Cotes de Gascogne

Classificatie:

VdP Gascogne

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

De druiven voor deze wijn worden ‘s nachts geplukt om zo bij de lagere temperatuur zoveel mogelijk aroma’s in de druiven te behouden. De vinificatie vindt plaats per druivenras. Deze cuvée is samengesteld uit 2 druivenrassen, namelijk de Ugni Blanc en de Colombard. Dit zijn typische Gascogne druiven.

Aangenaam glas witte (huis)wijn, stuivend in de geur, heerlijk fruitig en geurig, met wat appel, lychee, peer en kruisbessen. In de mond een frisse, elegante en lichte smaak, met appel en goede zuren.

Een heerlijk aperitief, ook in combinatie met wit vlees, salades, vis en schaal- en schelpdieren.

Dominique Ferret

Het Domaine in Gondrin, ligt in het hart van de Gascogne, op 150 km ten zuidoosten van Bordeaux. Eigenaar van het fraaie domein is Dominique Ferret, de zesde generatie wijnbouwers van dit familiebedrijf. Dominique beheert in totaal 26 hectare wijngaarden en heeft op zijn veertigste, al meer dan twintig jaar ervaring met het maken van wijn. De hellingen hebben een ideale ondergrond in de vorm van kalkhoudende klei. Door de regelgeving van de Vin de Pays is hij in staat een goede opbrengst van de wijngaarden te halen van gemiddeld 90 hectoliter per hectare. Dat maakt het mogelijk om de wijngaard ook op een economisch gezonde manier te exploiteren. De wijngaard is recentelijk aangeplant, gemiddeld 10-20 jaar geleden. Hij wordt op een ecologisch verantwoorde, moderne manier beheerd. Tussen de rijen staat afwisselend, dus om de rij, wel en geen bodembegroeiing. Op deze manier krijgen de druiven meer aromatische kracht en zo weet Ferret stress door watertekort te vermijden.

Uiteraard vindt ook de gisting van de geoogste druiven plaats volgens de modernste inzichten. Hij start met een inweking op de schillen van 12 uur, gevolgd door persing, en dan weer een zeer langzame maceratie van twaalf dagen op vijf graden Celsius. Pas daarna begint de echte alcoholische gisting.

Deze moderne technieken zorgen voor een wijn met veel aromatische kracht. Dat effect wordt verder versterkt door een tankrijping van bijna twee maanden op de dode gistcellen, die ook nog smaakstoffen aan de wijn afgeven. Het zorgt voor heerlijke witte wijnen, die het domein al verschillende prijzen heeft opgeleverd op het Concours Géneral Agricole van Parijs en de superprijs op het Concours des Vins de Gascogne van Eauze 2007.

Naar Domaine de Guillaman