Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Gritsch Kalmuck Gruner Veltliner Federspiel

Aangenaam zacht en fris, rijpe appel, citrus tonen en iets kruidigs.

€ 10,25

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2020

Druivenras:

Grüner Veltliner

Herkomst:

Wachau, Oostenrijk

Classificatie:

Federspiel

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Deze wijn wordt gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven, die met de hand geoogst worden. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks en de wijn rijpt op fijne gist. De druiven voor deze Grüner Veltliner komen  uit verschillende wijngaarden op de linker oever van de Donau. Onder deze wijngaarden zijn ook de beroemde wijngaarden van Loibenberg, Singerriedel, Axpoint en nog veel meer. Deze wijn is een klassieke vertegenwoordiger van Wachau, waar men de grootste variatie vindt in bodem.

Heerlijke geur van groene appel, citrus en venkel. De smaak is aangenaam zacht en fris, rijpe appel, citrus tonen en iets kruidigs.

Zeer bijzondere aperitief wijn, drink hem niet te koud, op ca 10 graden is hij het lekkerst. Perfecte begeleider bij asperges, wit vlees en verschillende visgerechten.

Weingut Gritsch

Historie en moderniteit gaan hand in hand: men kan een bezoek brengen aan het historische Mauritiushof in het hart van Spitz met zijn 800-jarige geschiedenis en daarnaast ligt op slechts een paar minuten afstand de kalmuckkelder met zijn ultramoderne technologie. Werken bij Gritsch is ook pendelen tussen twee werelden. Franz-Josef Gritsch belichaamt al de zevende generatie van de familie, die zich bezighoudt met de wijnbouw in Spitz an der Donau. Dat traditie, oude waarden en overgeleverde kennis daarbij een grote rol spelen, behoeft geen verdere uitleg. Maar het is ook duidelijk dat traditie alleen niet de topkwaliteit van vandaag kan creëren. Daarom is bij Gritsch alles altijd in beweging. Vorig jaar werd de 13e eeuwse kelder van de oude Mauritiushof verbouwd en gerenoveerd tot een klassieke wijnkelder. Franz-Josef Gritsch heeft de afgelopen jaren ook talloze stenen terrassen opnieuw gecultiveerd en beplant met wijnstokken. Terroir is meer dan een woord voor hem. Het is de harmonieuze symbiose tussen mens en natuur, beleving en met een duidelijke blik op de toekomst.

Als Wachau-wijnboer ziet Franz-Josef Gritsch het als zijn plicht en taak om de Wachau te verzorgen en te behouden. Hoezeer hij ook van zijn vaderland houdt en de wijntraditie waardeert, is hij ook vastbesloten om nieuwe wegen in te slaan. Hierdoor ontstond het idee om een ​​wijn te voorzien van het originele kalmuck-label. De wijn, verbouwd op verschillende stenen terrassen van Loiben tot Spitz, combineert innovatie en traditie. Tegenwoordig is het modieuze kalmuck-patroon te vinden op de meest uiteenlopende accessoires. Zo is de Wachau-traditie met succes nieuw leven ingeblazen, versterkt en op een eigentijdse manier geïnterpreteerd. Bij elke fles kalmuck® wordt het Wachau-idee doorgegeven. kalmuck-wijnen® worden beschouwd als ambassadeurs voor de kwaliteit en cultuur van de Wachau-wijn.

Naar Weingut Gritsch