Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Jean Claude Mas Blanc Elegance

Deze typische Mediterraanse blend is een heerlijke aperitief wijn, zo’n wijn die altijd kan, waar je tweede glas van wilt.

€ 5,25

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Grenache (35%), Vermentino (25%) met een vleugje Sauvignon (15%) en Chardonnay (25%)

Herkomst:

Frankrijk, Pays d’ Oc

Classificatie:

VdP Pays d’ Oc

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Jean Claude Mas is een uitnodiging om alledaagse luxe te ervaren, een signatuur van de Domaines Paul Mas levensstijl. Het delen van het landschap, het klimaat, het warme welkom en de producten, samen met een glas wijn, brengt ware emoties naar boven.

Deze typische Mediterraanse blend is een heerlijke aperitief wijn, zo’n wijn die altijd kan, waar je tweede glas van wilt…  Hij heeft aroma’s van fris citrus fruit en witte bloemen, maar ook wat tropische fruit. De smaak is fruitig, rond en zacht, rijk, goed in balans en hij heeft een mooie afdronk.

Lekker als aperitief, maar ook lekker bij vis, kip, of curry.

Domaine Paul Mas

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.