Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Le Plan Vermeersch GP Grenache Rose

Heerlijke Rosé, de zomer in je glas!

Prijs op aanvraag

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Grenache

Herkomst:

Frankrijk, Rhône

Classificatie:

Vin de France

Bijzonderheden:

Afgeschermd product. Bel of mail ons voor de prijs.

Beschrijving:

Gemaakt van 100% Grenache druiven, een zachte en milde zalmkleur. In de neus tonen van framboos en aardbei met een prettige zuurgraad en een kleine zoetheid in de afdronk. Niet te koud serveren.

Lekker als zomers aperitief, bij lichte salades en gevogelte.

Le Plan

1975… Zonder enig diploma, zonder enig uitzicht op een deftige job, maar mateloos enthousiast als altijd, droomt Dirk Vermeersch, als jonge taxichauffeur, vooral van een autosportcarrière. Nauwelijks twee jaar nadat hij in lokale races start met de geleende VW Polo van zijn broer, wint hij in hetzelfde jaar de 24 uren van Zolder én is reserve rijder op de winnende wagen in de 24 Uren van Spa-Francorchamps. Vanaf dan is hij full time autopiloot.

Na enkele tegenslagen en een zwaar rallyongeval zit Dirk in 1986 financieel aan de grond. Hij zet een stap terug en smijt zich op de uitbating van een benzinestation waar hij tegelijk handelt in tweedehandswagens. De stille droom om verdeler van een topmerk te worden, is drie jaar later reeds realiteit. Dirk wordt officieel Lancia en Maserati dealer in Schilde bij Antwerpen.

In 1999 kan hij de concessie voor een mooie prijs verkopen. Het pensioen lonkt. Behalve dat Dirk niet kan stilzitten. Eerst tikt hij in Zuid-Frankrijk een ruïne op de kop, daarna richt hij een bouwfirma op om de bouwval te vertimmeren tot een van de mooiste en grootste gebouwen uit de streek. Een derde droom komt uit: Dirk, zijn charmante vrouw Hélène en dochter Ann baten samen een B&B uit in Provence.

Naast de ruïne ligt een perceeltje oude Carignan wijnstokken te knipogen. Als volleerd autodidact begint Dirk enthousiast te snoeien en te ploegen. Vooraleer zijn familie het beseft, is Dirk voltijds wijnmaker en realiseert hij een vierde droom.

De dochter van Dirk startte met het volgen van de locale oenologie opleiding om zo ook het wijnmaken te leren. Hier leerde ze ook haar toekomstige man kennen. Tegenwoordig werken zij beiden voor het bedrijf.
In 2010 verkocht de familie hun prachtige huis en B&B en bouwde een modern wijnbedrijf midden tussen hun wijngaarden.

Zijn eerste LePlan GT-S-2003 wordt bekroond met 2 sterren in de Guide Hachette des Vins en Robert Parker, de beroemde Amerikaanse “Wine Advocate” geeft 95/100 punten aan Dirks eerste LePlan GT-1 Chateauneuf-du-Pape… The rest is history…