Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Marco Felluga Collio Pinot Grigio

Een prachtig aperitief, heerlijk in combinatie met pasta, eend, kip, schaaldieren en salades.

€ 12,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2020

Druivenras:

Pinot Grigio

Herkomst:

Italië, Friuli

Classificatie:

DOC Collio

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

De naam Mongris komt van de samentrekking van ‘mono’ (één) druivensoort en het Friuliaanse woord voor Pinot Grigio; Gris. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Gris druiven. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt een paar maanden op gist voordat hij gebotteld wordt.

Een schoolvoorbeeld van een Pinot Grigio uit Friuli, Een intens bouquet met uitgesproken aroma’s van acacia bloemen en appels. De smaak is elegant met fruitige indrukken en een volle body, goed in balans en een opmerkelijk lange afdronk.

Een prachtig aperitief, heerlijk in combinatie met pasta, eend, kip, schaaldieren en salades.

Marco Felluga

Roberto Felluga vertegenwoordigt de vijfde generatie ondertussen van het wijnhuis Roberto Felluga. De Felluga familie en wijn gaan hand in hand. De geschiedenis gaat terug in halverwege de jaren 1800. Het begon in Istria (Kroatië) en het duurde tot in de jaren 1930 dat Giovanni Felluga besloot om zich te vestigen in Friuli en meer bepaald in de Collio regio. In 1936 nam Marco het roer over en richtte hij het huidige wijndomein Marco Fellugo op. Steeds de balans zoekende tussen de oude traditie en de vernieuwing met enkel en alleen maar kwaliteit in het achterhoofd. Dat is wat er in gulden letters in het familiedagboek staat geschreven.

De druiven, waarvan 80% wit, groeien op 120 hectare aan wijngaarden. Sommigen zijn in het bezit van de familie, sommigen worden door hen bewerkt. De meeste witte wijnen gisten in RVS tanks, behalve de Collio Bianco Molamatta. Deze laatste is gemaakt van Tocai Friulano, Ribolla Gialla en Pino Bianco. De Pinot Bianco wordt verfijnd in eikenhout.
Ook de Collio Pinot Grigio Riserva Mongris fermenteert niet in RVS maar in eikenhouten vaten.
Voor de rode wijnen worden de druiven ontsteeld en gaan dan in grote vaten gedurende een variërende periode.

De wijngaarden van Marco Felluga zijn gelegen in vier verschillende gebieden van de Collio: Farra d’Isonzo, San Floriano del Collio, Oslavia en Cormòns.

Naar de website van Marco Felluga