Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Matthias & Emile Roblin Sancerre Origine

Deze wijn is heerlijk als aperitief en ook de ideale match met zeevruchten, vis en geitenkaas.

€ 14,99

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2020

Druivenras:

Sauvignon Blanc

Herkomst:

Frankrijk, Loire

Classificatie:

AOC Sancerre

Bijzonderheden:

De wijn rijpt op de gistcellen gedurende 5 tot 6 maanden

Beschrijving:

De druiven voor deze wijn groeien aan 25 jaar oude ranken op een bodem van klei en kalksteen.
Na de oogst worden de druiven gesorteerd en daarna gefermenteerd in RVS tanks gedurende 3 weken met een gecontroleerde temperatuur tussen de 15 en 20 C.
De wijn rijpt op de gistcellen gedurende 5 tot 6 maanden en wordt regelmatig geroerd.

Deze typische Sancerre wijn is fruitig, levendig en mineraal.

Deze wijn is heerlijk als aperitief en ook de ideale match met zeevruchten, vis en geitenkaas, vooral Crottin de Chavignol. Ook bij Asiatische gerechten is het een echte aanrader.

Wijnmakers Matthias & Emile Roblin

In 2000 nam Matthias het landgoed van de familie over en al snel werd hij vergezeld door zijn broer, Emile, in 2006. Zij vertegenwoordigen de 4e generatie wijnbouwers op Château de Maimbray.

Het landgoed bestaat uit 19 hectare wijnstokken verdeeld over ongeveer veertig percelen, voornamelijk gelegen op de Terres Blanches (witte aarde) terroirs van de appellatie Sancerre. 85% van de wijnstokken zijn Sauvignon Blanc en 15% zijn Pinot Noir. Ze bedekken de steile hellingen rond de dorpen Maimbray en Sury-en-Vaux, 6 km ten noordwesten van de stad Sancerre.

De bodems in onze wijngaard bestaan voornamelijk uit Kimmeridgische en Portlandse (Boven-Jura) kalkhoudende klei. De ondergrond is kalksteen.

Onze aanpak is respectvol voor het milieu en integreert enkele van de technieken van organische wijnbouw. We gebruiken geen insecticiden of fungiciden.

Op de meeste van onze percelen groeit gras tussen de rijen wijnstokken om bodemerosie te voorkomen en de druiven beter te laten rijpen.

De grond wordt rond elke wijnstok bewerkt om het microbiologische bodemleven te verbeteren.

Onze wijnstokken worden gesnoeid volgens de enkele Guyot-methode en later in de groeicyclus voeren we ontplooiing en groene oogst uit in een mate die elk jaar varieert om de productie te beperken en gezonde en homogene druiven te verkrijgen. De keuze van de gebruikte teeltmethoden en de oogstdatum zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat de druiven hun piek van rijpheid bereiken.

We gebruiken zwaartekracht (geen pompen). Het sap, en later de wijn, wordt zo min mogelijk gehanteerd, zodat het alle aromatische kenmerken uitdrukt die onze terroirs te bieden hebben.

Onze wijnen worden op traditionele wijze vervaardigd. We grijpen heel weinig in tijdens vinificatie en veroudering en produceren wijnen zonder kunstgrepen.

Website Matthias & Emile Roblin