Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

MED Rose Mediterranee

Een prachtige zalm kleurige rosé. Waan u in de warme Provence. De ultieme zomerwijn!

€ 8,30

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2022

Druivenras:

Grenache, Cinsault en Syrah

Herkomst:

Frankrijk, Provence

Classificatie:

IGP Mediterranee

Bijzonderheden:

Terra Vitis, Schroefdop.

Beschrijving:

Deze wijn wordt volgens het Terra-Vitis principe geproduceerd, dus met respect voor natuur, milieu en mensen. De druiven worden ‘s nachts handmatig geoogst, onder optimale (koele) omstandigheden. Daarna worden de druiven geselecteerd door een hypermodern systeem. Dit bijzonder waardevolle systeem scant elke druif individueel en sorteert deze dan aan de hand van de vooraf vastgestelde criteria. Een betere manier om te sorteren op alleen de beste druiven bestaat niet, en wordt alleen gebruikt door een paar topproducenten van beroemde Grand Cru Classé Chateaus in Bordeaux

Een prachtige zalm kleurige rosé gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah druiven. Hij blinkt uit in subtiliteit en finesse. Verfijnde aroma’s van klein rood fruit; aardbei, framboos en kers met over de hele breedte passiefruit. Mooi droog, elegant, bijzonder verfijnd en uitnodigend van smaak.

Geweldig aperitief, maar ook aan tafel aangenaam bij Oosterse gerechten, diverse soorten vis en lichte gerechten van de grill of barbecue.

Proef de zomer!
MɐD is een prachtige lichtroze rosé die doet verlangen naar zonnige dagen aan de Middellandse Zee. Het is een wijn die fris, zacht en verfrissend is, een wijn die je als aperitief kan drinken wanneer je op het strand of op een boot hangt, een wijn waar je naar verlangt op warme zomeravonden, een rosé die je graag deelt met vrienden tijdens het dineren in de buitenlucht.

Les Vins Bréban:

Een schitterend heuvelachtig landschap dat in het zuiden overloopt in een azuurblauwe Middellandse Zee. Hier bevindt zich het oudste wijngebied van Frankrijk. Tevens één van de meest gevarieerde en mooiste, met als bekendste wijn de beroemde Provence Rosé. Het gebied kent vele bekende plaatsen, als Marseille, Nice, Cannes en Aix-en-Provence. Hier treft u warme en droge zomers, milde winters en een bijzonder vriendelijk voor- en najaar. De wijngaarden genieten van hun eigen speciale microklimaat in de uitlopers de Mont Aurelien en de Mont Saint-Victoire.Het Château ligt aan de Route de Saint Tropez vlakbij de mondaine badplaatsen Saint-Tropez en Sainte-Maxime, waar deze rosé rijkelijk vloeit. Vandaar dat er van deze prachtige wijn niet veel flessen de grens overgaan.De wijnen worden geproduceerd volgens het Terra Vitis principe, dus met respect voor natuur, milieu en mens. De druiven worden hier ‘s nachts met de hand geoogst om ze onder optimale (koele) omstandigheden binnen te halen. Vervolgens worden de druiven door een hyper modern systeem geselecteerd. Het komt er op neer dat het bijzonder kostbare systeem iedere druif individueel scant en volgens vooraf ingegeven maatstaven selecteert. Een betere methode om alleen de beste druiven over te houden is er niet en wordt enkel door een handvol top-producenten bij bekende Grand Cru Classé Châteaux in de Bordeaux gebruikt.

Naar MED Provence