Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Montecillo Blanco Barrel Fermented Rioja

Een bijzonder glas wijn, niet te vet of zwaar, maar wel wat boterigs en dat gecombineerd met aangenaam fruitige tonen.

€ 8,15

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2019

Druivenras:

Viura,Tempranillo Blanco en Sauvignon Blanc

Herkomst:

Spanje, Rioja

Classificatie:

DOCa Rioja

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

De letterlijke vertaling van Montecillo is “kleine heuvel”. Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta.

Een witte wijn uit Rioja verwacht u misschien niet snel, maar Montecillo bewijst dat men hier prachtige witte wijnen kan maken. Deze Blanco is gemaakt van drie druivenrassen welke allen deels op houten vaten hebben gerijpt. Door de rijping deels op hout te laten plaatsvinden, krijgt de wijn aangename houttonen, zoals vanille en wat kruidigheid, maar ook het frisse fruit, van met name de sauvignon blijft behouden. Een bijzonder glas wijn, niet te vet of zwaar, maar wel wat boterigs en dat gecombineerd met aangenaam fruitige tonen.

Lekker bij: Gerookte vis, rijpe kazen, Aziatische keuken, rijstgerechten en als aperitief.

Bodega Montecillo

De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calaficada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta.
Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.

Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodega en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo’n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodega.

Voor de wijnen van deze Rioja worden de beste Tempranillo druiven gebruikt. Montecillo wijnen hebben een diepe en fruitige smaak, met een toets van hout, een klassieke Rioja wijn.

Website Bodegas Montecillo