Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Paul Mas Muscat de Rivesaltes

Stuift het glas uit met parfum van gedroogde abrikozen, sinaasappeljam en druivenbloesem

€ 7,65

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Muscat

Herkomst:

Frankrijk, Muscat de Rivesaltes

Classificatie:

AOC Muscat de Rivesaltes

Bijzonderheden:

Vin Doux Naturel, zoete dessertwijn. Inhoud 0,375 ltr

Beschrijving:

Deze Muscat de Rivesaltes is een van de beste wijnen van het Domaine Paul Mas. De druiven zijn afkomstig uit de Languedoc en worden vroeg in de ochtend met de hand geplukt. Deze wijn is gemaakt van 100% Muscat. De fermentatie vindt plaats onder lage, gecontroleerde temperaturen, ongeveer 17°C maximum, gedurende 4 weken.

Stralend strogeel, stuift het glas uit met parfum van gedroogde abrikozen, sinaasappeljam en druivenbloesem. Romig in de mond, gekonfijte vijgen, vleugje acaciahoning en abrikozentaart.

Heerlijk als apertief, maar ook een mooie dessertwijn. Schenk deze sensuele zoete wijn bij verse Roquefort of appeltaart.

Domaines Paul Mas

De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.

Naar Paul Mas