Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Ponte Levatoio Primitivo Puglia

Alles wat je verwacht van een primitivo.

€ 7,65

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Primitivo

Herkomst:

Italië, Puglia

Classificatie:

IGP

Bijzonderheden:

nvt

Hoewel Cantina Tollo in de Abruzzen is gevestigd, wordt er ook in Apulië gewerkt. Deze wijn wordt gemaakt van 100% primitivo, de sterspeler van Apulië. Het is een reislustige druif, die zijn oorsprong kent in Kroatië maar ook in Californië faam heeft gemaakt onder de naam zinfandel.

Na de oogst worden de druiven ontsteeld, maar niet gekneusd. De vergisting vindt plaats in RVS tanks op een lage temperatuur van 24 - 25 graden gedurende 8 - 10 dagen. Het sap wordt regelmatig over de schillen gepompt om meer smaak en tannines te onttrekken. Daarna rijpt de wijn enkele maanden op RVS tanks. Het resultaat is een typische primitivo met een vol en zacht mondgevoel, soepele tannines en aroma's van rijp donker fruit.

Lekker als aperitief, bij pasta met tomatensaus. Ook heerlijk bij romige kazen. 

Cantina Tollo

Cantina Tollo zag in 1960 het levenslicht, toen een groep wijnboeren besloot dat het tijd werd om de wijntraditie van de streek in ere te herstellen. In die tijd verlieten veel Italianen het platteland op zoek naar een betere toekomst in de steden. Het werd tijd voor verandering. De Abruzzen zit vol met coöperaties, waarbij de meeste zich vooral richten op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Cantina Tollo pakte het vanaf het begin anders aan, juist om de Abruzzen weer aantrekkelijk te maken. Wat begon met 19 wijnboeren is uitgegroeid tot een groep van 800 vandaag de dag. Met een totaal bezit van 2700 hectare zijn ze groot, maar verliezen kwaliteit niet uit het oog. Cantina Tollo maakt goede, vriendelijke geprijsde wijnen, die op veel plekken in de wereld verkocht worden.