Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Prosecco Sacchetto 0,20 ltr

Mooi glas Prosecco, lekker zacht en mooi fris en fruitig. Er is echt geen lekkere!

€ 3,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

nvt

Druivenras:

Glera

Herkomst:

Italië, Veneto

Classificatie:

DOC Prosecco

Bijzonderheden:

Flesinhoud 0,20 ltr. Verpakt per 24 flesjes. Alleen afhalen.

Beschrijving:

Uit de regio Venetië, een buurstreek van Friuli, komt deze licht mousserende wijn die gemaakt is van de glera druif. Cantine Sacchetto vervaardigt hier de meest klassieke Prosecco in zijn soort.  Hij is intens van geur met indrukken van zachte vruchten als perzik, peer en banaan. De smaak is levendig en afgerond, met mooi citrusfruit en een zachte, frisse mousse.

Uitermate geschikt als apéritief maar combineert ook goed met lichte voorgerechten, pasta’s, verse kaas en wit vlees. Maar bovenal is de Prosecco ook een feestwijn bij uitstek en doet het natuurlijk goed op een zomerse dag!

Sacchetto Vini

Begin jaren ’20 werd het wijnhuis Cantine Sacchetto opgericht door Sisto Sacchetto. De Cantine ligt in het stadje Trebaseleghe, precies op het punt waar de provincies Treviso, Padua en Venezia elkaar kruisen. In de jaren ’80 zorgde de tweede generatie er in de persoon van Filiberto met zijn zoon Paolo voor dat er meer structuur in het bedrijf kwam, en dat de productie efficiënter werd opgezet. Bij dit proces bleven zij wel de oude waarden en tradities in het achterhoofd houden. Cantine Sacchetto heeft vandaag de dag als doel om een balans te vinden tussen innovatie en traditie.

Prosecco is de ultieme Italiaanse terras- en aperitiefwijn: licht mousserend, bloemig van geur, en fris en licht zoet van smaak. Prosecco wordt vaak ook wel de perfecte verbeelding van ‘La Dolce Vita’ genoemd. Deze wijn komt oorspronkelijk voort uit het steile heuvellandschap rondom het plaatsje Conegliano, dat ongeveer 50 kilometer ten noorden van Venezia ligt. Antonio Carpenè kwam op het idee om een mousserende variant te maken. Zijn Prosecco was meteen een daverend succes in de elegante bars rondom het San Marco Plein in Venetië. Er volgde van daaruit een snelle verspreiding over heel Italië. Inmiddels zijn de Prosecco wijnen niet meer weg te denken uit Italië.

Website Sacchetto Vini