Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Sartori Amarone della Valpolicella Classico Corte Bra

Fluweelzachte aanzet, mondvullend, rijk en stoer van smaak . Grand Cru niveau!

€ 29,95

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2013

Druivenras:

Corvina (Veronese), Rondinella, Molinara

Herkomst:

Italië, Valpolicella

Classificatie:

DOCG

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Amarone is een bijzonder type wijn. Na het plukken van de (overrijpe) druiven, laat men de druiven een aantal weken indrogen. Door het vochtverlies gedurende deze periode, krijgt men zeer geconcentreerde druiven en blijft er weinig sap over om te vergisten. Door dit proces ontstaat een bijzondere en zeer geconcentreerde wijn.

Deze Topwijn is granaatrood van kleur. Hij heeft een rijkgeschakeerde geur met tonen van portachtig fruit, confiture, kers, kokos, tabak en fijne houtnuances. Fluweelzachte aanzet, mondvullend, rijk en stoer van smaak met nuances van rijp fruit, specerijen, kokos en tabak.

Een wijn van Grand Cru niveau!

Dat deze wijn de nodige aandacht heeft gekregen, bewijst de rijping van 4 jaar lagering in grote vaten, 12 maanden in barriques en 6 maanden rijping op fles.

Lekker bij diverse vleesgerechten (kort gebakken, gegrild, gesmoord) met rijke sauzen, wild, wilgevogelte, stoofschotels, rijke pastaschotels, paddestoelen, rijpe kazen.

Casa Vinicola Sartori

Om zijn hotel van goede wijn te voorzien kocht Pietro Sartori in 1898 een eigen bescheiden wijngaard. Hiermee is Sartori één van de oudste wijnhuizen in de zone van Verona. Het was zijn zoon Regolo die het wijnhuis tot grote ontwikkeling heeft gebracht. Als blijk van dank en waardering voert het wijnhuis Sartori sinds enkele decennia een topwijn welke gemaakt is volgens de methode “Vino di Ripasso” met de naam Regolo.

Inversteringen hebben geleid tot perfectionering en modernisering van het productieproces in kelder én wijngaard, zonder de sterke kanten van traditie uit het oog te verliezen. Op deze wijze is Sartori in ruim 100 jaar tot één van de belangrijkste wijnhuizen van Verona uitgegroeid. Tegenwoordig staat de 4e generatie aan het roer. Onder de deels in de V.S. opgeleide Andrea Sartori, heeft de export een enorme vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassie gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de uitgesproken Amarone en Recioto della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.
www.sartorinet.com