Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Sartori Regolo Valpolicella Ripasso

Mooi glas wijn uit Noord Italië, het kleine broertje van de beroemde Amarone wijnen.

€ 11,20

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2017

Druivenras:

Corvina (55%), Corvinone (25%), Rondinello (15%) en Croatina (5%)

Herkomst:

Italië, Veneto

Classificatie:

DOC Superiore

Bijzonderheden:

nvt

Beschrijving:

Een fraaie, klassieke Ripasso di Valpolicella, die na de tweede vergisting nog 18 – 24 maanden in middelgrote en grote eikenhouten vaten rijpt en na botteling nog tenminste 6 maanden verder op fles.

De wijn is robijnrood met een granaatorde weerschijn. De geur is intens en lang, met indrukken van aardbei, kersen, toast en specerijen. Hij heeft een krachtige smaak, is vol en droog met een fluwelen textuur en een goede balans. In de mond ontwikkelen zich prachtige aroma’s van zwarte kersen en gedroogd fruit, die de wijn een verrukkelijke afdronk geven.

Lekker bij stevige gerechten zoals wild en geroosterd vlees. Ook bij belegen rijpe kazen.

Casa Vinicola Sartori

Om zijn hotel van goede wijn te voorzien kocht Pietro Sartori in 1898 een eigen bescheiden wijngaard. Hiermee is Sartori één van de oudste wijnhuizen in de zone van Verona. Het was zijn zoon Regolo die het wijnhuis tot grote ontwikkeling heeft gebracht. Als blijk van dank en waardering voert het wijnhuis Sartori sinds enkele decennia een topwijn welke gemaakt is volgens de methode “Vino di Ripasso” met de naam Regolo.

Inversteringen hebben geleid tot perfectionering en modernisering van het productieproces in kelder én wijngaard, zonder de sterke kanten van traditie uit het oog te verliezen. Op deze wijze is Sartori in ruim 100 jaar tot één van de belangrijkste wijnhuizen van Verona uitgegroeid. Tegenwoordig staat de 4e generatie aan het roer. Onder de deels in de V.S. opgeleide Andrea Sartori, heeft de export een enorme vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassie gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de uitgesproken Amarone en Recioto della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.
www.sartorinet.com