Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Steffen Bereich Bernkastel Zoet 1 ltr

Rijp wit fruit voert de boventoon in dit glas, aantrekkelijk zoetje met een frisse afdronk.

€ 4,25

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

nvt

Druivenras:

Müller-Thurgau en Silvaner

Herkomst:

Duitsland, Mosel

Classificatie:

QbA

Bijzonderheden:

Beschrijving:

Rijp wit fruit voert de boventoon in dit glas, aantrekkelijk zoetje met een frisse afdronk.

Lekker als zoet aperitief,  met zeebaars, kip, Japanse gerechten en kaasfondue.

Weinhaus Gebr. Steffen

Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de ‘Steffen Schmitt’ familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling. Van oudsher worden er, naast wijnen uit de Moezel regio, ook wijnen uit omliggende gebieden geproduceerd en verkocht. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en duurzaamheid.

Hans en Roman Steffen keren meerdere keren per jaar naar de omliggende locaties om informatie uit te wisselen met de ervaren druivenproducenten. Daar beoordelen ze ook de wijngaarden en bespreken ze gemeenschappelijke kwesties. Met deze activiteiten kan Weinhaus Gebrüder Steffen vroeg in het ingewikkelde wijnbereidingsproces ingrijpen wat de beste resultaten oplevert. Hun vooruitziende blik en expertise stelde hen in staat een succesvol bedrijf te creëren met een zeer hoge standaard voor kwaliteit.

Met behulp van moderne analysemethoden, die een permanente controle tijdens het wijnbereidingsproces garanderen, kunnen wijnen van de hoogste kwaliteit geproduceerd worden. In geventileerde wijnkelders worden de geselecteerde wijnen opgeslagen totdat ze verouderd zijn. Het proces wordt afgerond met het bottelen en etiketteren van de rijpe wijnen. Een uitgebreide opslagruimte en een eigen logistieke afdeling, waarborgen Europese en wereldwijde leveringen op korte termijn.