Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Valmoro Rueda Verdejo

Heerlijke allemansvriend. Vraagt om een tweede glas!

€ 6,35

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2021

Druivenras:

Verdejo

Herkomst:

Rueda, Spanje

Classificatie:

DO Rueda

Bijzonderheden:

N.v.t,

Beschrijving:

Heldere licht gele kleur. Intens aroma van limoen, peer, ananas, venkel, mineraliteit, vers gemaaid gras en anijs. De smaak van rijp citrus fruit, frisse zuren en mineraliteit. Lange frisse afdronk met elegante gebalanceerde zuren.

Heerlijk als aperitief of bij gegrilde of gebakken vis, kip en sushi.

De trossen worden ’s nachts geoogst om het behoud van natuurlijke zuren en delicate frisse fruit aroma’s te behouden. De schillen weken 12 uur in de most op een gecontroleerde temperatuur van 7 C om de overdracht van smaak en aromastoffen te bevorderen. Vervolgens wordt de most geperst en vergist in rvs tanks op een gecontroleerde temperatuur van 14-16 ºC gedurende 20 dagen. Om aan structuur en complexiteit te winnen rijpt de wijn 3 maanden op het gistbezinksel met regelmatige remontage van de lees. Alvorens afgevuld te worden op fles krijgt de wijn een koude stabilisering op 2 ºC gedurende 10 dagen gevolgd door een filtratie.

Alvarez y Diez

Een moderne bodega, gevestigd in het hart van de DO Rueda, in het stadje La Seca. De bodega bezit een van de beste terroirs van de streek en de druiven worden zonder kunstmest en pesticiden verbouwd. Zij zijn echter niet biologisch gecertificeerd.

Voor Alvarez y Diez is de definitie van “wijn” een combinatie van klimaat, bodem en de druivensoort. Het wijnhuis heeft 100 hectare eigen wijngaarden, waar ze wijnbouw beoefenen op basis van dit principe. Ze gaan met zorg met de wijngaarden om en laten klimaat en bodem hun karakter bedrukken, wat ze later terug zullen proeven in het eindresultaat. De sterke temperatuurcontrasten tussen dag en nacht zorgen voor een goede suiker / zuurbalans.

De eigenschappen van de bodem dragen bij door een goede beluchting en drainage tijdens het regenseizoen, terwijl de ondergrondse klei vochtreserves bevat voor droogtejaren. In deze magische alliantie heeft de zon de leiding over alles, Hij neemt de rest over tot het tijd is voor de oogst.

Website Alvarez y Diez