Wijn bestellen? 12 flessen halen, 11 betalen*. Afhalen op afspraak. Bel of mail ons.

Wente Morning Fog Chardonnay

Een zeer mooi en rijk glas chardonnay uit Californië

€ 11,50

Prijs p/st excl. 21% btw

Beschrijving

Jaargang:

2020

Druivenras:

Chardonnay, Gewürztraminer

Herkomst:

Californië, USA

Classificatie:

nvt

Bijzonderheden:

50% van deze wijn rijpt op eikenhout

Beschrijving:

De naam Morning Fog  refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De unieke oriëntatie van de Livermore Valley drijft de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een mediterraan c.q. maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel ‘s nachts als ‘s ochtends de druiven van flink wat afkoeling kunnen genieten totdat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van Chardonnay druiven, aangevuld met wat Gewürztraminer.

Geniet van de goudgele kleur en de aroma’s van rode appel,vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen, tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een aangename, verfrissende afdronk.

Deze wijn is heerlijk in combinatie met zeevruchten of ravioli.

 

Wente Vineyards

Wente Vineyards is het oudste familiebedrijf van het land. De wijnen worden 100% duurzaam geteeld en gekweekt in de Livermore Valley, Sanfransico Bay en Arroyo Seco, Montery appellations. De wijnmakerij is eigendom van en wordt beheerd door de vierde en vijfde generatie van de Wente familie. De familie die bekend staat om hun invloed op het maken van Californische Chardonnay.  De familie Wente is trots om te worden erkend als “de eerste familie van Californische chardonnay’.

Naar Wente Vineyards